nieuws

Overschot aan winkelruimte

Geen categorie

De gemiddelde leegstand aan winkelruimte is 7,5 procent, maar dat weerhoudt gemeenten er niet van plannen te maken voor nieuwe winkelpanden. Volgens Detailhandel Nederland bestaan er plannen voor 1,2 miljoen m2, meldt De Telegraaf.

Overschot aan winkelruimte

‘Het is bouwen voor de leegstand,’ zegt Tom Ponjee, secretaris verenigingszaken van Detaihandel Nederland. Taco de Groot van Vastned vreest dat zwakke winkelgebieden nog zwakker worden. Volgens De Groot wordt er te veel winkelruimte gebouwd door de grondpolitiek van gemeenten. Die willen graag verkopen aan een projectontwikkelaar. Als er eenmaal gebouwd is, kan de gemeente ozb heffen. 

Intussen bestaan er plannen voor (uitbreiding van) outletcentra in Winschoten, Assen, Roermond, Roosendaal, Lelystad, Halfweg en Zoetermeer. 

Reageer op dit artikel