nieuws

Oud Vitens-terrein Utrecht wordt campus

Geen categorie

Het verouderde voormalige Vitens-terrein in Utrecht krijgt een transformatie naar een campusconcept waar werken, ontmoeten en recreëren centraal staan. NV Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht zorgt voor een financiering op maat van deze herontwikkeling die met traditionele financiering niet realiseerbaar is.

Initiatiefnemers zijn Vitens, EventRent en Square One (eigenaar van AtoomClub). De huidige bebouwing van de Atoomclub, alsmede een nieuw verworven gebouw, worden herontwikkeld. Het  buitenterrein (39.500 m2) wordt als een campus ingericht. De AtoomCampus zoals de naam gaat luiden biedt naast creatieve kantoor- en bedrijfsruimten uiteenlopende aanvullende faciliteiten en voorzieningen zoals een restaurant, flexibele werkplekken, conferentieruimten en ontmoetingsplekken. Square One ontwikkelt met de eigenaren Vitens en EventRent in het gebied en een parkmanagementorganisatie het terrein tot een ecosysteem waar ondernemingszin, creativiteit en samenwerking kunnen floreren en zullen resulteren in verdere groei en ontwikkeling van de bedrijven die er gevestigd zijn. De AtoomCampus is een plek die huurders en gebruikers ondersteunt in elke fase van de ontwikkeling van hun organisatie en die samenwerking bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten stimuleert en faciliteert. De AtoomCampus wordt geïntegreerd met het full-service flexibele kantorenconcept AtoomClub Utrecht.

De AtoomCampus  is het derde project op Industrieterrein Lage Weide dat door financiering van NV OMU mogelijk wordt gemaakt. Het eerste project op deze locatie werd gestart  in 2014 waarbij maatwerk-financiering van NV OMU het mogelijk maakte een grootschalige herontwikkeling van een langjarig leegstaand kantorencomplex (10.000 m2 kantoor op 12.500 m2 grond) aan de Reactorweg te realiseren. Door deze herontwikkeling is een aanzienlijk metrage leegstaande kantoorruimte op Industrieterrein Lage Weide aan de markt onttrokken en is deze locatie een logistieke hotspot op het industrieterrein geworden. Recentelijk werd hier de nieuwbouw voor New Wave (distributiecentrum, showroom en kantoor) opgeleverd. In het voorjaar van 2015 ging het tweede project van start met de financiering door NV OMU van de aankoop van het voormalige kledingmagazijn van Vögele aan de Hyperonenweg. Het verouderde magazijn wordt inmiddels gesloopt en er wordt een nieuwe locatie ontwikkeld voor o.a. distributie en andere bedrijfsmatige activiteiten. 

 

Reageer op dit artikel