nieuws

Nu Wonen maakt doorstart onder vlag Villex

Geen categorie

De failliete Rotterdamse makelaar Nu Wonen maakt een doorstart onder de vlag van Villex Vastgoedbescherming.

Nu Wonen maakt doorstart onder vlag Villex

Curator Evert Jan Heijnen van DVDW advocaten heeft dat besloten, zo maakte Villex Vastgoedbescherming 21 januari bekend. Per 1 februari 2016 kunnen huiseigenaren rekenen op de eerste uitbetaling van de huur van Villex. Nu Wonen ging 12 januari failliet en tientallen huiseigenaren wachten nog op geld van de makelaar. Uit onderzoek van de curator moet blijken wat er gebeurd is met het geld dat verhuurders nog te goed hebben.

Nu Wonen verhuurde woningen vanuit kantoren in Rotterdam, Hoogvliet, Dordrecht, Spijkenisse en Hellevoetsluis. Op het moment van faillissement had Nu Wonen nog ongeveer 200 woningen in beheer. De curator kiest voor een doorstart met Villex Vastgoedbescherming omdat de leegstandbeheerder al jarenlang een betrouwbare vastgoedpartij is, zegt Villex. De onderneming heeft 3.000 panden in beheer in heel Nederland.

Rob Olivier, directeur van Villex, zegt zich bewust te zijn van ‘de ontstane negativiteit rondom Nu Wonen’, maar ziet de toekomst positief in. ‘Nu Wonen is een bekende naam in de markt. Daar is heel veel marketing ingepompt, wellicht teveel. Voor het faillissement zijn klachten ontstaan en achterstallige betalingen geweest. Helaas kan Villex niet alle schulden en klachten op zich nemen. Daar is de curator de aangewezen partij voor. Wel zorgen wij in de toekomst voor een volledig beheer- en verhuurtraject waarbij betalingsafspraken worden nagekomen. Wij gaan er voor zorgen dat de huiseigenaren waarmee wij een nieuwe overeenkomst hebben afgesloten, de eerste van elke maand kunnen rekenen op uitbetaling van de huur met ingang van 1 februari 2016.’

Reageer op dit artikel