nieuws

Meer dan 100 miljoen in renovatie KaDeWe Berlijn

Geen categorie

De Nederlandse architect Rem Koolhaas mag het luxe Kaufhaus des Westens (KaDeWe) in Berlijn grondig verbouwen. KaDeWe Group trekt er ‘een hoog driecijferig miljoenenbedrag’ voor uit.

Dat schrijft Berliner Morgenpost. Het in 1907 geopende warenhuis aan Tauentzienstrasse is met 60.000 m2 het grootste van Europa. Eigenaar van KaDeWe Group is de Oostenrijkse vastgoedonderneming Signa. Office for Metropolitan Architecture (OMA) – het bureau van Koolhaas – mag het warenhuis vanaf 2017 onder handen nemen. OMA zal onder meer de looproutes in het complex verbeteren en middels vier atriums met lichtschachten daglicht in het gebouw brengen.

Meest ingrijpende verandering is een nieuwe verdieping op het gebouw. OMA heeft daartoe een glasdak ontworpen met ruimte voor een bar, restaurant en groot terras voor een ‘spectaculair uitzicht’ over Berlijn. KaDeWe Group laat weten dat deze horecavoorzieningen ook na sluitingstijd van KaDeWe open blijven. De senaat van Berlijn moet nog toestemming geven voor de extra etage. 

 

Reageer op dit artikel