nieuws

Klooster Bavel wordt alsnog hotel

Geen categorie

Het voormalige kloostercomplex gelegen aan de Seminarieweg in Bavel is verkocht voor 3,6 miljoen euro aan ontwikkelingscombinatie Klein IJpelaar. Het complex zal getransformeerd worden naar een luxe viersterrenhotel.

Klooster Bavel wordt alsnog hotel

Partners in het project zijn Zevenbergenaar Ad Stoop, Strabag CPM uit Antwerpen en RIMC Benelux Hotels. Het voormalige klooster omvat een hoofdgebouw, diverse bijgebouwen (waaronder een oud koetshuis en een boerderij), een park met vijver en een rondom de gebouwen gesitueerde, bosrijke tuin op een perceel van ruim 125.000 m2. De verkoper werd in deze geadviseerde door Van den Berk & Kerkhof Makelaars en Taxateurs en Van de Water Bedrijfsmakelaars.

Eerder was het complex van Jan Dane. Hij kocht het klooster in 2007 voor 5,2 miljoen euro. Sinds die tijd zijn er al plannen om van het klooster een hotel te maken. Daarvoor waren tientallen miljoenen nodig. Op 25 februari 2014 zijn twee ondernemingen van Dane, Park Dane Holding en Park Dane Real Estate, failliet verklaard.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het klooster op 8 oktober 2015 geveild zou worden.  

 

Reageer op dit artikel