nieuws

Kantorenaanpak Nieuwegein werkt

Geen categorie

De gemeente Nieuwegein stimuleert de omvorming van leegstaande kantoren naar andere bestemmingen. En met succes.

Kantorenaanpak Nieuwegein werkt

In het afgelopen jaar kreeg 14.000 m2 kantoor in Nieuwegein een nieuwe bestemming als woning. Daarnaast werd bijna 8.500 m2 opnieuw verhuurd als kantoor. Daarmee is de hoeveelheid kantoorruimte in Nieuwegein sinds 2010 met ruim 11 procent gedaald. De daling in kantorenvoorraad blijkt uit nieuwste cijfers van DTZ Zadelhoff. Ook dit jaar krijgt de kantorenaanpak een vervolg, met een diversiteit aan woningen voor zowel starters, doorstromers als 55-plussers.

Simon Uildriks van projectontwikkelaar Local over project Merwedehof: ‘Wij kochten het kantoorpand aan de Villawal vanwege de goede locatie en vraag naar woningen. Dat bleek te kloppen, al voor de start van de bouw was bijna alles verkocht, aan zowel jongeren als zestigers. We hebben in kort tijdsbestek kunnen schakelen door het meedenken van de gemeente. De gemeente Nieuwegein heeft één duidelijk aanspreekpunt en korte lijnen, dat werkt heel goed.’

 

 

Reageer op dit artikel