nieuws

Kabinet handhaaft bouwverbod kustgebied na kritiek

Geen categorie

Het kabinet handhaaft het bouwverbod voor het Nederlandse kustgebied. Minister Schultz van Haegen trok haar wetsvoorstel in na felle kritiek uit de politiek en samenleving.

De minister van Infrastructuur en Milieu haalde op 21 januari bakzeil in de Tweede Kamer. Vanwege de ‘enorme discussie en onrust’ die over haar plannen zijn ontstaan, heeft ze besloten om het bouwverbod te handhaven. Eerder werd al duidelijk dat haar voorstel geen Kamermeerderheid zou halen, nadat coalitiegenoot PvdA haar steun voor het voorstel introk.

De minister zei in het parlement niet aan het bouwverbod te zullen tornen. Wel gaat ze in gesprek aan met belangenorganisaties, kustgemeenten en provincies om tot een breed gedeeld ‘kustpact’ te komen. Wat dat pact dan inhoudt, kon ze nog niet zeggen.

 

Reageer op dit artikel