nieuws

‘Jong talent moet je koesteren’

Geen categorie

‘Jonge, talentvolle mensen zijn cruciaal voor de vastgoedsector. Organisaties veranderen, de markt is turbulent en slechts beperkt voorspelbaar. Dit stelt hoge eisen aan het aanpassingsvermogen van bedrijven en hun medewerkers. Jong talent is noodzakelijk om aan deze veranderingen vorm te geven’.

Dat zegt oud-juryvoorzitter Pieter Affourtit (59) op de vraag wat het belang is om aanstormend talent te kandideren voor de Yardi/Vastgoedmarkt Young  Talent Award.  De algemeen directeur van WPM Groep gaf eind 2015 het stokje over aan Cuno van Steenhoven, voormalig bestuursvoorzitter van DTZ Zadelhoff. Affourtit, die ook doceert aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE), was vanaf 2012  juryvoorzitter van de in 2008 ingestelde prijs. Een rol die hij met humor, scherpte en grote inzet vervulde. ‘Een ongelooflijk leuke ervaring’, zegt hij er zelf over. ‘Veel zaken die essentieel zijn voor de sector maken onderdeel uit van het selectieproces.. Zoals kennis vergaren en delen, competitie, creativiteit en jezelf presenteren.

Mondiger

Volgens Affourtit zijn genomineerden tegenwoordig mondiger, spreiden een bredere interesse ten toon en laten meer een eigen geluid klinken dan voorheen. ‘In een veranderende markt zijn dit essentiële vaardigheden. Jong talent vormt de kweekvijver van professionals die vorm moeten geven aan de structurele veranderingen’, betoogt de gewezen juryvoorzitter. Affourtit: ‘De transitie van de vastgoedmarkt vraagt om nieuwe inzichten en het loslaten van oude principes. Het is maar de vraag of we nog in rustig vaarwater terecht zullen komen. Veel ontwikkelingen spelen tegelijkertijd en hebben structurele gevolgen voor gebruik, planning en invulling van de bebouwde omgeving.’

De focus in de sector moet volgens deze gedreven vastgoedman veel meer komen te liggen op het faciliteren van gebruikers en bevorderen van vitaliteit. ‘Dit vereist nieuwe expertise. Jonge mensen zullen daar invulling aan moeten geven. Je ziet dat de laatste jaren ook steeds meer  terug in de debatten en de blogs van genomineerden. Ze hebben duidelijk een heel eigen signatuur en visie op het vorm geven van vernieuwing.’

 Eigen geluid

Kandidaten moeten een eigen geluid laten horen, creatief zijn, over een brede visie beschikken en kennis van zaken hebben. Verder moeten ze goed zijn in debat, prestaties hebben geleverd en liefst ook nog begiftigd zijn met enige humor. De lat ligt dus hoog – zéér hoog. Kandidaten moeten zich daarom goed voorbereiden, stelt Affourtit. ‘Ik ken gevallen waar directeuren van vastgoedbedrijven hun kandidaat voorbereiden door middel van een rollenspel. Jong talent is gebaat professionele begeleiding en om competitie te voelen. Het loont dan ook om jong talent de kans te geven zich te presenteren en profileren. De Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award is daarvoor uitermate geschikt.’

 Wie wordt Young Talent 2016?

Ken je iemand die voor de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2016 in aanmerking komt en jonger is dan 37 jaar? Nomineer hem of haar dan. Dit kan via het aanmeldingsformulier op de site productie.vastgoedmarkt.nl. De winnaar van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award ontvangt een opleidingscheque van 5000 euro, ter beschikking gesteld door ASRE.

De inschrijving sluit op 4 februari 2016. In de week van 14 februari kiezen jury en redactie van Vastgoedmarkt vijf kandidaten uit de aanmeldingen. Hun namen worden op 28 februari bekendgemaakt en ze worden voorgesteld in Vastgoedmarkt van maart 2016 (verschijning op 17 maart). Vanaf 28 februari tot 8 juni 2016 kan er via Vastgoedmarkt.nl op de kandidaten worden gestemd. Meer informatie over deze prijs: www.vastgoedyoungtalentaward.nl

Auteur: Erik Wiegerinck

Dit artikel is gepubliceerd in het januarinummer 2016 van Vastgoedmarkt

Reageer op dit artikel