nieuws

Geld voor energiebesparing in koopwoning

Geen categorie

Het kabinet stelt 100 miljoen euro beschikbaar om energiebesparing in de koopsector te versnellen. Hiervan wordt 80 miljoen besteed aan een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen in koopwoningen en een voorlichtingscampagne.

Voorwaarde is dat een particuliere woningeigenaar of Verenigingen van Eigenaren een omvangrijke combinatie van energiebesparende maatregelen neemt in een bestaande woning. De details van de subsidieregeling worden uiterlijk in de zomer bekendgemaakt, zo schrijft minister Blok (Wonen en Rijksdienst) aan de Tweede Kamer. Het resterende bedrag wordt gebruikt om het Nationaal Energiebespaarfonds te verbeteren en voor innovatie bij bedrijven, gemeenten en andere (markt)partijen. Ook komt het Rijk samen met partijen van het Energieakkoord met een voorlichtingscampagne om energiebesparing te stimuleren.

Reageer op dit artikel