nieuws

Geen winkelplint voor Green Tower Leiden

Geen categorie

De woontoren Green Tower achter het Leidse station Lammenschans krijgt geen winkels in de plint, schrijft het Leidsch Dagblad. Het stadsbestuur heeft dit besloten, in samenspraak met projectontwikkelaar Green Real Estate uit Alphen.

De geplande winkels in de plint werden geschrapt na bezwaren van provincie en de gemeente Zoeterwoude. Het appartementencomplex komt naast de nieuwe studentencampus Yours en het ROC-gebouw. Aanvankelijk was een hoogte van 70 meter voorzien, maar na protesten uit de buurt werd het ontwerp aangepast naar een hoogte van 58 meter hoog. Bovendien wordt het gebouw wat ranker. Het herziene ontwerp werd zonder bezwaren uit de buurt overgenomen. De provincie tekende bezwaar aan tegen winkels in de plint van het gebouw omdat er recent al nieuwe retaillocaties in het gebied zijn toegevoegd. Zoeterwoude maakte volgens de krant bezwaar omdat Leiden onlangs plannen voor een supermarkt in Leiden blokkeerde.

Reageer op dit artikel