nieuws

Forse verhoging energie-investeringsaftrek

Geen categorie

De overheid gaat investeringen in duurzaamheid sterker bevoordelen. De energie-investeringsaftrek is in 2016 verhoogd van 41,5 procent naar 58 procent.

Forse verhoging energie-investeringsaftrek

De energie-investeringsaftrek kan worden gebruikt voor investeringen in technische voorzieningen voor energiebesparing in of bij bestaande gebouwen. Als een ondernemer een pand koopt en 4 miljoen euro investeert om de energieprestatie te verbeteren, mag hij 2,3 miljoen euro (58 procent) in mindering brengen op de fiscale winst.

Ook vastgoedbeleggers komen in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek, als ze via een vennootschap in het onroerend goed beleggen. Om het mislopen van het voordeel te voorkomen, moeten wel alle formele eisen in acht worden genomen. 

Zie ook het januari-nummer van Vastgoedmarkt, dat 21 januari verschijnt. 

Reageer op dit artikel