nieuws

Flinke stijging appartementenprijzen Duitsland

Geen categorie

In Duitsland zijn de prijzen van appartementen in 2015 met 14,5 procent gestegen. Dit is de grootste prijsverhoging in een jaar sinds de millenniumwisseling, aldus Thomas Daily.

De huren stegen met 3,9 procent ook meer dan het jaar ervoor. Het gecombineerde effect van trek van platteland naar stad en van immigratie aan de vraagkant, en van onbevredigende opbrengsten en lage rentetarieven aan de aanbodkant vertraagden de gebruikelijke progressie van de huizenmarktcyclus, meent een analist van Emperica. Ongebreidelde projecties van de bouw van nieuwe appartementen voor vluchtelingen en een verschuiving van huren naar kopen vanwege de beperking in huurverhogingen zouden extra olie op het vuur gooien. De analist vindt de markt een speelveld voor gokkers.

Reageer op dit artikel