nieuws

‘College Assen stelt onmogelijke combinatie voor’

Geen categorie

Het College van Assen stelt aan de gemeenteraad voor om medewerking te verlenen aan het fashion outlet center nabij TT-Assen én tegelijkertijd om te investeren in de binnenstad. IVBN, Vastgoed Belang en Detailhandel Nederland zijn van mening dat dit voorstel niet gaat werken, stellen zij in een gezamenlijke verklaring, omdat hier sprake is van elkaar zwaar beconcurrerende ontwikkelingen. Het is óf-óf en niet én-én. Het realiseren van beide ontwikkelingen tegelijk is een utopie.

Het toestaan van een nieuw fashion outlet center zal het vrijwel onmogelijk maken om een oplossing te vinden voor de huidige leegstand en de leegstand die als gevolg van het outletcenter in de binnenstad nog extra zal ontstaan. Het is de grote vraag of vastgoedeigenaren en retailers met de (onverhoopte) komst van het outletcenter nog zullen kunnen of willen investeren in de binnenstad van Assen. Nadrukkelijk wijzen IVBN, Vastgoed Belang en Detailhandel Nederland op de onzekerheid die er momenteel bestaat over het al dan niet vinden van alternatieve invullingen voor de leegstand die in de binnenstad mogelijk gaat ontstaan als gevolg van de recente faillissementen van grote landelijke ketens met vestigingen (ook) in Assen. Alleen deze onzekerheid zou tenminste aanleiding moeten zijn om besluitvorming over het toevoegen van een Fashion-FOC uit te stellen. Beter is het echter te besluiten om te kiezen voor alleen versterking van de binnenstad.

Volgens IVBN, Vastgoed Belang en Detailhandel Nederland is de beste uitkomst van het proces dat er geen outlet center komt in het Noorden. 

Reageer op dit artikel