nieuws

Achttien modewinkels Zuid-Holland failliet

Geen categorie

De rechtbank in Rotterdam heeft achttien modewinkels van exploitant Arpi Dordrecht failliet verklaard. Het gaat om twaalf franchisevestigingen van Esprit, twee winkels van B&B Casual Wear en winkels van Gerry Weber, Betty Barclay, Street One en Sandwich.

Dat vermeldt het insolventieregister van de rechtbank. De bv’s en winkels zijn op 26 januari failliet verklaard. Van de twintig winkels zijn er twaalf Zuid-Hollandse Esprit-winkels bij het faillissement betrokken. Het gaat om franchisevestigingen in Rotterdam, Papendrecht, Gorinchem, Spijkenisse, Zoetermeer, Barendrecht, Leidschendam, Zwijndrecht, Rijswijk, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Modeketen Esprit en diens hoofdkantoor hebben niets met het faillissement te maken. Esprit heeft in totaal 57 vestigingen in Nederland.

Ook winkels Betty Barclay in Spijkenisse, B&B Casual Wear in Barendrecht en House of Gerry Weber in Hoofddorp zijn bankroet verklaard. Die laatste winkel wordt geëxploiteerd door de eveneens failliet verklaarde bv Lise Dordrecht. De bv Pedo Gorinchem is ook failliet. Onder deze bv valt het failliete B&B Casual Wear in Spijkenisse. Ook failliet is de bv Jeni Dordrecht, die de failliete winkel Street One in Hoofddorp uitbaat. Ook bankroet is Zili Dordrecht, exploitant van de Dordtse winkel Sandwich.

Brandstoreonline.nl, de webwinkel van Arpi Dordrecht, wordt niet bij het faillissement genoemd. Bestellingen via deze site kunnen echter niet worden gedaan ‘wegens technisch onderhoud’. Curator in het faillissement is Arthur Ammerlaan van De Koning Advocaten. Hij laat weten dat alle winkels voorlopig openblijven in afwachting van een eventuele doorstart.

 

Reageer op dit artikel