nieuws

Ymere meldt zich aan bij StiVad

Geen categorie

Ymere heeft zich aangemeld als lid bij StiVad (Stichting Vastgoeddata). De corporatie is daarmee de twintigste deelnemer.

Ymere meldt zich aan bij StiVad

StiVad bevordert de transparantie op de vastgoedmarkten door een database op te bouwen met marktreferenties van beleggingstransacties. Ymere is een van de grotere woningcorporaties in Nederland. Deelnemers in StiVad vinden goede marktreferenties noodzakelijk om vastgoedwaarderingen te onderbouwen en valideren.

Stichting Ymere is maatschappelijk ondernemer in de metropoolregio Amsterdam, met als kerngemeenten Almere, Amsterdam, Haarlem en Haarlemmermeer, Leiden en Alkmaar. Ymere bezit ongeveer 85.000 verhuureenheden, waarvan 76.000 woningen. ‘Ymere ondersteunt de professionalisering van vastgoed waarderen en verbeterde transparantie op de vastgoedmarkten. In samenwerking met de andere vastgoedeigenaren, zoals de institutionele beleggers, hopen wij met onze deelname in StiVad hieraan te kunnen bijdragen’, aldus Peter Ebbelinghaus, directeur waardesturing van Ymere. ‘Ook voor corporaties is het van groot belang om grip te hebben op de marktwaarde van hun bezit, mede voor financieringen.’

Er hebben zich nu negentien institutionele vastgoedbeleggers aangemeld als deelnemer van StiVad. Vanaf begin 2011 zijn er 248 beleggingstransacties gemeld met een transactievolume van ruim 2 miljard euro. Hun marktaandeel is daarmee ruim 20 procent. ‘Wij zijn zeer verheugd met de komst van Ymere. Samenwerking tussen institutionele beleggers en corporaties is relatief nieuw en van grote strategische waarde voor de vastgoedsector, aldus René Vierkant, voorzitter van het bestuur van StiVad.

Reageer op dit artikel