nieuws

Woningverhuurders slaan alarm over website Belastingdienst

Geen categorie

Vereniging Vastgoed Belang heeft gisteren bij minister Blok (Wonen) de noodklok geluid voor de website inkomensafhankelijkehuurverhoging.nl. Sinds de opening door de Belastingdienst krijgt de vereniging voor particuliere verhuurders steeds meer klachten over het functioneren van de website.

Woningverhuurders slaan alarm over website Belastingdienst

Wat er precies mis is, meldt Vastgoed Belang niet in het persbericht. De vereniging was gisteravond niet bereikbaar voor een toelichting. Via de website moeten verhuurders inkomensverklaringen opvragen, die verplicht worden meegezonden bij huurverhogingvoorstellen aan huurders met een inkomen tussen 33.614 en 43.000 euro, of meer dan 43.000 euro als de verhuurder de huurprijs per 1 juli wil verhogen met 2 procent respectievelijk 4 procent boven inflatie. De verhoging houdt verband met de aangekondigde verhuurderheffing voor verhuurders met meer dan tien woningen in het gereguleerde segment. 

> NOS: Verwarring over inkomen huurder

Reageer op dit artikel