nieuws

Winkelleegstand treft vooral steden in de periferie

Geen categorie

De grotere steden in de periferie van Nederland worden het hardst getroffen door winkelleegstand, meer nog dan de rurale en suburbane gebieden. Binnen de Randstad worden juist rurale gebieden relatief hard getroffen. Dit blijkt uit onderzoek van Bureau Stedelijke Planning.

Winkelleegstand treft vooral steden in de periferie

Dat de perifere delen van Nederland een bovengemiddelde winkelleegstand kennen, is geen verrassing. Deze gebieden kampen met vergrijzing en soms ook met krimp. Opvallend is dat het in de periferie vooral de kernsteden zijn, zoals Leeuwarden en Heerlen, die de hardste klappen krijgen. De leegstand in de kernsteden in de periferie bedraagt gemiddeld 10 procent. In de Randstad is het beeld omgekeerd. Daar is de leegstand in de kernsteden juist het laagst: gemiddeld 5 procent.

Reageer op dit artikel