nieuws

Vijf nominaties voor Neprom-prijs locatieontwikkeling

Geen categorie

De jury van de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2013. Strijp-S (Eindhoven), Katendrecht (Rotterdam), De Oriënt (Den Haag), Op Buuren (Maarssen) en De Studio (Amsterdam) maken kans om op 23 mei tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in de Brabanthallen in Den Bosch.

De prijs wordt uitgereikt aan overheden en marktpartijen die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd.

Het gaat bij de genomineerde projecten om samenwerking tussen de volgende partijen: Strijp-S van gemeente Eindhoven en Trudo in samenwerking met een aantal VolkerWessels-bedrijven als Stam + De Koning Bouw, Credo en SDK Vastgoed; Katendrecht van gemeente Rotterdam, Heijmans Vastgoed/Proper Stok Ontwikkelaars en Woonstad Rotterdam; De Oriënt van gemeente Den Haag, ERA Contour, Staedion en Syntrus Achmea Real Estate & Finance; Op Buuren van gemeente Stichtse Vecht, Kondor Wessels Projecten, Bouwfonds Ontwikkeling en Vesteda en tot slot De Studio van de gemeente Amsterdam, AM en Stadgenoot.

De jury ziet deze vijf projecten als goede voorbeelden van samenwerking tussen overheden en marktpartijen en vindt de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken. De prijsvraag heeft dit jaar als nieuw element dat een belangrijk deel van de locatieontwikkeling moet bestaan uit transformatie of herontwikkeling. De jury bestaat uit voorzitter Karin Laglas (decaan TU Delft Bouwkunde), Elly Blanksma-van den Heuvel (burgemeester Helmond), Bernard Hulsman (NRC Handelsblad), Margot van Niele (directeur Kalliste Woningbouwontwikkeling), Geurt van Randeraat (directeur SITE urban development) en Willem Hein Schenk (voorzitter BNA).

Reageer op dit artikel