nieuws

Valad Europe lid Green Rating Alliance

Geen categorie

Valad Europe kondigt vandaag zijn lidmaatschap aan van de Green Rating Alliance (GRA).

Mark McLaughlin, managing director Benelux van Valad Europe, is benoemd tot bestuurslid van de organisatie. De GRA heeft meer dan twintig leden.

De GRA is een initiatief vanuit de vastgoedsector en wil een bijdrage leveren aan het verduurzamen van vastgoed. Dat doet de alliantie door de milieuprestaties van commercieel vastgoed in Europa te beoordelen en te verbeteren. De GRA werd opgericht in 2011 en heeft een groot aantal leden, zoals vastgoedeigenaren en investeerders, auditingbedrijven, koepelorganisaties, onderzoeksbureaus en technologische dienstverleners.

Valad Europe is een investmentmanager in multi-let kantoor en bedrijfsruimte en brengt zijn ervaring in om de benchmark tool van de alliantie verder uit te breiden. Dit supplement kan door de sector worden gebruikt om prestaties in duurzaamheid van industrials en logistieke assets in Europa te monitoren en daarover te rapporteren.

Mark McLaughlin, managing director Benelux van Valad Europe en verantwoordelijk voor Duurzaamheid binnen Valad Europe: ‘Ons lidmaatschap van de Green Rating Alliance is een onderdeel van de duurzaamheidstrategie van Valad Europe. Als investmentmanager in vastgoed is het herpositioneren van ondergewaardeerde assets onderdeel van ons DNA. Duurzaamheidsinitiatieven creëren en implementeren is een verlengstuk van onze benadering van asset management, waarbij waarde toevoegen centraal staat. Voor onze stakeholders wordt duurzame ontwikkeling steeds belangrijker, omdat het portfoliorisico’s vermindert en bijdraagt aan een beter milieu. Wij slaagden er recent nog in om meer dan 800.000 euro te besparen op onze totale energiekosten in Duitsland. Dat deden we door onze contracten voor elektriciteit en gas te herstructureren en waar mogelijk over te schakelen op groene energie.’

McLaughlin: ‘Ons EHI fonds werd in 2012 in de Global RE Sustainability Benchmark (GRESB) genoemd als het meest duurzame industrial fonds in Europa. Wij zijn er bovendien trots op dat Triodos Bank ons het mandaat toekende voor het asset management van het hoofdkantoor van TNT van 16.000 m2 in Hoofddorp dat CO2-neutraal is.’

Reageer op dit artikel