nieuws

Tien projecten genomineerd voor Gulden Feniks

Geen categorie

Gisteren zijn de nominaties bekendgemaakt voor de Gulden Feniks 2013. Deze prijs wordt jaarlijks uitgeloofd door het Nationaal Renovatie Platform (NRP) in de categorieën Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie.

Tien projecten genomineerd voor Gulden Feniks

Er zijn 92 projecten ingezonden. De organisatie denkt dat het hoge aantal inzendingen erop wijst dat het renoveren en transformeren van bestaand vastgoed in het brandpunt van de belangstelling staat. Aan de hand van de criteria duurzaamheid, sublimatie, economie, innovatie en maatschappelijke meerwaarde zijn alle inzendingen zorgvuldig door een jury beoordeeld.

In de categorie Renovatie zijn genomineerd Monarch I (Den Haag), Rijksmuseum (Amsterdam), Apollohuis (Amsterdam) en Justus van Effen (Rotterdam). In de categorie Transformatie gaat het om Metaforum (Eindhoven), Rembrandtparkgebouw (Amsterdam) en Museumkwartier (Den Bosch). In de categorie Gebiedstransformatie maken Strijp-S (Eindhoven), Blaauwlakenblok (Amsterdam) en Nieuwe Binnenweg (Rotterdam) kans op de prijs.

De uitreiking van de Gulden Feniks 2013 vindt plaats op dinsdag 4 juni om 13.00 uur tijdens de vakbeurs Provada in de Amsterdam RAI, hét jaarlijkse ontmoetingspunt van de vastgoedbranche. Tarik Yousif, bekend van het programma Hoop of Sloop, presenteert de prijsuitreiking op het NRP-Plein in Hal 9, tijdens de themadag over herontwikkelen, herbestemming en transformatie.

Reageer op dit artikel