nieuws

Sterk begin Duits vastgoedjaar

Geen categorie

De Duitse markt voor commercieel vastgoed is het jaar sterk begonnen. Het transactievolume steeg in het eerste kwartaal vergeleken met een jaar geleden met ruim 30 procent tot 7 miljard euro. Daarmee zet de fors opgaande lijn door die in het vierde kwartaal van 2012 was ingezet.

Sterk begin Duits vastgoedjaar

Dat blijkt uit cijfers van Colliers International. De internationale vastgoedadviseur spreekt van het beste begin van het jaar sinds 2008. ‘Het grote aantal transacties weerspiegelt de grote vraag van beleggers naar solide vastgoedbeleggingen in een robuuste economie’, aldus Ignaz Tombello, hoofd beleggingen bij Colliers International Duitsland.

Kantoren bleven met 45 procent van het totale volume (3,2 miljard euro) de meest populaire beleggingscategorie. Daarna volgden winkelvastgoed met 24 procent oftewel 1,7 miljard euro en logistiek/industrieel vastgoed met een aandeel van 10 procent. Vastgoedbeleggers staken 3,9 miljard euro in de zes Duitse topsteden Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt am Main, Hamburg, München en Stuttgart, een toename van 42 procent op jaarbasis. Colliers verwacht dat deze topsteden hun marktaandeel verder zullen vergroten. Het meest in trek was München met 885 miljoen euro, een toename van 22 procent.

Reageer op dit artikel