nieuws

Ruim helft huishoudens bekend met transformatie

Geen categorie

Ruim de helft van alle Nederlandse huishoudens is in meer of mindere mate bekend met het fenomeen waarbij leegstaande kantoren worden omgebouwd tot woningen. In totaal geeft 41 procent aan (misschien) te overwegen om (in de toekomst) in een getransformeerd kantoorpand te gaan wonen. De prijs is de meest genoemde reden om eventueel te kiezen voor een dergelijke woning.

Dit blijkt uit een verkennend onderzoek van USP Marketing Consultancy naar de marktpotentie van kantoortransformaties.

Binnen steeds meer gemeenten komen initiatieven van de grond waarbij leegstaande kantoren worden getransformeerd tot woningen. Het doel van deze transformaties is enerzijds om de almaar groeiende kantorenleegstand tegen te gaan en anderzijds om tegemoet te kunnen komen aan de (toekomstige) veranderende vraag naar woningen. Het fenomeen kantoortransformatie is bij ruim de helft (53 procent) van alle Nederlandse huishoudens bekend.

In totaal geeft ongeveer 1 procent (ofwel 75.000 huishoudens) uit zichzelf aan interesse te hebben om op termijn in een getransformeerd kantoorpand te gaan wonen.

Reageer op dit artikel