nieuws

Roland Van der Post weg als directeur bij WSW

Geen categorie

Roland van der Post treedt terug als directeur/bestuurder van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Zijn vertrek is een gevolg van een nieuwe strategie. De focus ligt de komende jaren op preventief risicomanagement en ‘disciplinering’ van de corporatiesector.

Roland Van der Post weg als directeur bij WSW

Sinds december overlegde de Raad van Commissarissen met Van der Post over zijn vertrek. Het besluit daarover viel 27 maart, aldus het WSW in een verklaring op zijn website. Een opvolger is nog niet gevonden. De andere directeur/bestuurder, Birgitte van Hoesel, neemt de taken van Van der Post waar.

Ook manager investor relations Martijn Rink ruimt het veld. Zijn vertrek volgt op de opheffing van de afdeling Investor Relations. De expertise van de afdeling is ondergebracht bij de afdeling Risico Management en de staf. ‘We waren al bezig me de herijking van onze strategie. De Vestia-affaire heeft dat proces versneld’, aldus een woordvoerder van het WSW. Gevraagd of risicomanagement geen vanzelfsprekende kerntaak van het waarborgfonds was, zegt de woordvoerder: ‘Ook vanzelfsprekendheden moet je benadrukken in de manier waarop je de activiteiten organiseert.’

Reageer op dit artikel