nieuws

Roger Lips persoonlijk failliet verklaard

Geen categorie

De Brabantse ondernemer Roger Lips is dinsdag persoonlijk failliet verklaard. De rechtbank in Den Bosch heeft dat laten weten. Er zijn twee curatoren benoemd.

Roger Lips persoonlijk failliet verklaard

Het faillissement was aangevraagd door ABN Amro. Volgens het faillissementsvonnis heeft de bank nog zeker 7,3 miljoen euro tegoed van Lips. Het gaat om een lening en een krediet die afgelost moesten zijn en waar al langere tijd geen rente over werd betaald. Lips zegt dat hij ook nog ‘substantiële’ schulden heeft bij SNS plus een hypotheek van 13 miljoen euro op zijn huis in Uden.

Lips is bekend als de ontwikkelaar van winkelcentrum The Wall langs de A2 bij Utrecht, dat sinds de oplevering voor de helft leegstaat. Voor het project leende hij honderden miljoenen bij SNS Reaal. Zijn bedrijf verkeert al lange tijd in grote financiële problemen. Volgens de voorlopige jaarrekening over 2011 is er een negatief eigen vermogen van ruim 100 miljoen euro en een schuldenlast van bijna 460 miljoen euro. Lips stond tot vorig jaar nog in de Quote 500.

Reageer op dit artikel