nieuws

René Klotz toch weg als voorzitter NVM Business

Geen categorie

René Klotz, vakgroepvoorzitter van NVM Business en NVM-bestuurslid, legt zijn functies tijdelijk neer. Aanleiding is de negatieve berichtgeving over hem de afgelopen dagen. In eerste instantie had dit betrekking op een geschil tussen hem en zijn voormalige zakenpartner. In de daaropvolgende berichten werd de scope verbreed naar de NVM in het algemeen.

René Klotz toch weg als voorzitter NVM Business

Klotz: ‘In de krantenartikelen wordt de integriteit van de NVM als organisatie en die van mij als bestuurder in twijfel getrokken. Ik betreur dat de NVM nu wordt betrokken in mijn zakelijke geschil met een ander NVM-lid. Daarom heb ik besloten om voorlopig als bestuurslid terug te treden. De NVM mag immers geen hinder ondervinden van een zaak waarin zij geen partij is.’

Ger Hukker, algemeen voorzitter van de NVM: ‘Het is zowel voor René Klotz als voor de NVM vervelend dat zijn conflict met zijn ex-zakenpartner in verband wordt gebracht met zijn functies binnen de NVM. Vooralsnog gaat het om aantijgingen en niet om veroordelingen door een onafhankelijke instantie. In het belang van de NVM vervult René Klotz voorlopig geen bestuursfuncties meer voor de NVM.’

Op 11 april stelde de NVM nog dat René Klotz voorzitter van NVM Business zou blijven. Dat gebeurde in reactie op berichtgeving in NRC Handelsblad over een zakelijk conflict tussen Klotz en zijn voormalige zakenpartner Toine Naber.

Reageer op dit artikel