nieuws

Redevco brengt oude glorie van INNO Antwerpen terug

Geen categorie

Redevco Retail Belgium, investeerder en ontwikkelaar van winkelvastgoed in België,begon met de renovatie en restauratie van de gevels en daken van het prestigieuze INNO-gebouw aan de Meir in Antwerpen. INNO, uitbater en huurder van het pand, zal tijdens de werken gewoon open blijven voor het publiek. Het interieur van de winkel van 19.000 m2 werd al in de jaren 2008-2009 volledig gerenoveerd door INNO en Redevco.

Redevco brengt oude glorie van INNO Antwerpen terug

Het INNO-complex bestaat uit twee gebouwen. Het gebouw Meir 84, ontworpen door architect W. Van Oenen, dateert uit 1903 en was voorheen bekend als de elektriciteitswinkel Moyson. Het gebouw is kenmerkend voor de neo-Vlaamse renaissancestijl. Het gebouw Meir 82 werd ontworpen door architect Jozef Hertogs in 1901 en getuigt van een door de barok geïnspireerde eclectische stijl. Dit gebouw was aan het begin van deze eeuw bekend als de magazijnen Tietz. Beide gebouwen behoren tot het bouwkundig erfgoed van Vlaanderen.

Reageer op dit artikel