nieuws

Patrimonium stelt staat aansprakelijk

Geen categorie

Woonstichting Patrimonium stelt de Staat der Nederlanden aansprakelijk voor de schade die ontstaat doordat inkomensgegevens van huurders niet adequaat en op tijd beschikbaar zijn. Dat schrijft de corporatie uit Veenendaal in een brief aan Stef Blok, minister van Wonen.

Patrimonium stelt staat aansprakelijk

Van in totaal 13 procent van de huurders zijn de gegevens niet beschikbaar. De Belastingdienst kent van 7 procent niet de adressen en kon bij 6 procent niet het huishoudinkomen vaststellen, aldus Patrimonium. Per 1 april hadden alle inkomensgegevens beschikbaar moeten zijn om de aanzegging van de huurverhoging per 1 mei mogelijk te maken. Patrimonium verzoekt de minister snel aan te geven hoe om te gaan met de inkomensafhankelijke huurverhoging.

Reageer op dit artikel