nieuws

Oud-bestuurder Property Finance vrijgelaten

Geen categorie

Oud-bestuurder Buck Groenhof van vastgoedtak Property Finance van SNS Reaal is afgelopen vrijdag vrijgelaten uit voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Utrecht bekendgemaakt.

Oud-bestuurder Property Finance vrijgelaten

De 53-jarige man zat sinds 12 februari in voorarrest op verdenking van oplichting, verduistering in dienstbetrekking, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie.

De rechtbank vindt dat de verdachte zijn rechtszaak thuis in vrijheid mag afwachten. Wel mag Groenhof geen enkel contact hebben met medeverdachten, personen die bij SNS werken of werkten, en personen of instanties op Curaçao. Ook mag hij Nederland niet verlaten en moet hij zijn paspoort inleveren.

Het Openbaar Ministerie (OM) liet in een reactie weten in beroep te gaan tegen de vrijstelling, omdat het OM het besluit niet in het belang acht van het lopend onderzoek. De secretaresse van Groenhof, die tegelijk met hem werd opgepakt, kwam vanwege persoonlijke omstandigheden eerder al vrij. Ook zij is nog steeds verdachte. Daarnaast zit nog een andere voormalig werknemer van SNS vast, die begin deze maand in hechtenis werd genomen.

Reageer op dit artikel