nieuws

Oprichting huurincassobureau YourRent

Geen categorie

Het nieuwe huurincassobureau YourRent in Eindhoven richt zich op woningbeleggers en particuliere woningbezitters die de huidige werkwijze in de branche niet eerlijk vinden.

Merle Mudde, een van de oprichters van YouRent: ‘Verhuurkantoren vragen te veel geld en presteren te weinig. Met YourRent willen we aantonen dat het goedkoper en vele malen beter kan.’

Jarenlang aanschouwden de oprichters dat de verhuurmarkt ‘krom in elkaar zit’. Commercieel, technisch en financieel beheer worden onder één dak gebracht waardoor belangen verstrengeld kunnen raken. De overtuiging groeide dat huurincasso gemakkelijker en betrouwbaarder kon, zowel voor verhuurders als huurders.

‘Nu betaal je zo’n 8 procent over de huurstroom’, vertelt Mudde. ‘Bij ons ben je van studentenkamer tot villa voor 8,25 euro per maand klaar. Je wilt als vastgoedeigenaar toch zeker zelf je borg beheren? Wij storten de huur al door op de derde van de maand en maken gebruik van een Stichting Derdengelden. We dekken alle juridische kosten tot ontruiming als het mis gaat. Eigenlijk moet men nagaan: doet mijn huidige beheerder dit ook?’

Fixed fee, low cost, no worries. Dat is het motto van YourRent. ‘Voor een vaste, lage prijs krijg je veel service en geen zorgen. Mudde: ‘We ontzorgen verhuurders door de huur en alles daaromheen volledig voor onze rekening te nemen. We maken gebruik van brieven, e-mails, sms- en belrobots. Alles is onder controle, verhuurders kunnen de werkzaamheden online monitoren wanneer ze maar willen. Met YourRent Garantie wordt de huur volledig gegarandeerd.’

Reageer op dit artikel