nieuws

Opmars Raimond Weenink in verhuur bedrijfsruimte

Geen categorie

Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij maakt een opvallende opmars in de verhuur van bedrijfsruimte. De in Tilburg gevestigde vastgoedadviseur verhuurde in 2012 voor 184.000 m2 bedrijfsruimte. Dat is goed voor een vierde plaats op de ranglijst van Vastgoedmarkt met makelaars op basis van bedrijfsruimtetransacties groter dan 750 m2.

Op de ranglijst op basis van vestigingen gaat Raimond Weenink Bedrijfsmakelaars zelfs aan kop. In 2011 haalde de vastgoedadviseur op geen van beide ranglijsten de top-30.

DTZ Zadelhoff voert net als vorig jaar de lijst aan van makelaarskantoren met de grootste volumes van bedrijfsruimtetransacties. Het volume van de marktleider daalde weliswaar met 29 procent naar 723.000 m2. Maar de nummer twee van dit jaar, Dynamis, kwam daar met 374.000 m2 niet in de buurt. Wel betekende dat cijfer een stijging van 22 procent vergeleken met vorig jaar, toen Dynamis nog op plek drie stond. Jones Lang LaSalle zakt van de tweede naar de derde plaats na een volumedaling met 14 procent naar 353.000 m2.

Op de lijst op basis van vestigingen stijgt Jones Lang LaSalle Rotterdam van de negende naar de tweede plaats, dankzij een stijging van het transactievolume met 52 procent naar 141.000 m2. Grote verschuivingen zijn er ook bij verschillende vestigingen van DTZ Zadelhoff. DTZ Zadelhoff Breda duikelt van de eerste naar de zevende plek op de lijst op basis van filialen, na een daling met 49 procent naar 111.000 m2. De collega’s van DTZ Enschede kunnen juist een toename vieren van het volume met 50 procent naar 100.000 m2, goed voor de negende plek op vestigingsniveau. Nog groter is de sprong van DTZ Zadelhoff Arnhem: vorig jaar nog zeventiende en dit jaar achtste, na een toename met 71 procent naar 108.000 m2.

Reageer op dit artikel