nieuws

NSI verkoopt Zwitsers winkelcentrum voor 26 miljoen

Geen categorie

NSI verkocht het Zwitserse winkelcentrum Hertizentrum in Zug tegen boekwaarde. Dat maakte het beursgenoteerde vastgoedfonds gisteren bekend.

NSI verkoopt Zwitsers winkelcentrum voor 26 miljoen

Het winkelcentrum van ruim 8.200 m2 is verkocht voor een boekwaarde van 32 miljoen Zwitserse frank (26,3 miljoen euro). De jaarlijkse bruto huurstroom van Hertizentrum bedroeg ongeveer 2 miljoen euro. NSI kocht het winkelcentrum in 2008. Het fonds heeft geen koper bekendgemaakt.

Het winkelcentrum was gefinancierd met Zwitserse vastrentende leningen. De opbrengst van de verkoop zal volledig worden gebruikt om leningen af te lossen. De koopovereenkomst werd vorige week getekend en de transactie zal naar verwachting deze maand worden afgerond. Johan Buijs, CEO van NSI licht toe: ‘Deze transactie onderstreept ons commitment om onze beleningsgraad te verlagen tot beneden de 55 procent. NSI zal haar verkoopstrategie van niet-strategische panden en panden waarvan het waardepotentieel onder NSI’s management is geoptimaliseerd, voortzetten.’

In 2011 maakte NSI bekend zich uit de Zwitserse markt terug te trekken, waarna twee panden goed voor 70 procent van de Zwitserse portefeuille in dat jaar werden verkocht. De verkoop van Hertizentrum is een vervolgstap in deze strategie. Het verkoopproces van het laatste resterende Zwitserse object (2.267 m2 gemengd kantoren/winkelcentrum in Fribourg) loopt.

Reageer op dit artikel