nieuws

Nieuw hotelfonds Union Investment

Geen categorie

Union Investment heeft op 1 april een nieuw hotelvastgoedfonds gelanceerd voor institutionele beleggers. Het fonds focust op budget- en middensegmenthotels en heeft een beoogde omvang van 250 miljoen euro.

Nieuw hotelfonds Union Investment

Union wil zich in zijn aankoopbeleid vooral richten op nieuwe, innovatieve hotels met lange huurcontracten op een bovengemiddelde locatie. Het fonds moet minimaal voor 60 procent uit Duitse hotels bestaan, aangevuld met hotelvastgoed uit Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Polen. De beoogde looptijd is tien jaar. De LTV-ratio van het fonds mag niet uitkomen boven de 40 procent. ‘Branded’ budgethotels worden volgens Union geclassificeerd als core-vastgoed. Budget- en middensegmenthotels maken een sterke groei door, zijn crisisbestendig, hebben stabiele rendementen en bieden sterke inflatiebescherming, aldus Union.

Union Investment is eerder al een strategisch partnership aangegaan met Motel One en Holiday Inn Express. De Duitse belegger beschikt over een hotelportfolio van 22 verschillende hotels, ter waarde van 1,7 miljard euro. Afgelopen drie jaar heeft Union Investment ongeveer 400 miljoen euro geïnvesteerd in hotelvastgoed. Daarvan is 150 miljoen gegaan naar opkomende budget- en middensegmenthotels.

Reageer op dit artikel