nieuws

Merin sloopt 20.000 m2 aan kantoren voor bedrijven

Geen categorie

Merin is begonnen met de sloop van 20.000 m2 kantoorruimte op het voormalige Philipsterrein in Apeldoorn. Ruim tweederde van het vastgoed wordt gesloopt om op het terrein van 6 hectare aan de rand van de A1 plaats te maken voor FizzionParc, een campusachtig businesspark.

Merin sloopt 20.000 m2 aan kantoren voor bedrijven

Bas van Holten, CEO van Merin: ‘Er staat in Nederland inmiddels ruim 7,5 miljoen m2 kantoorruimte leeg, oftewel meer dan een miljoen werkplekken. Ook onze portefeuille heeft veel onrendabel vastgoed. Het gaat om panden die zelfs na een grondige renovatie niet meer zouden voldoen aan de eisen van deze tijd. Dan zul je moeten slopen om betere kwaliteit te kunnen leveren. Merin doet dit in Apeldoorn.’

FizzionParc is het grootste project dat Merin uitrolt sinds investeerders TPG Capital en Patron Capital Uni Invest overnamen. Niet alle gebouwen worden gesloopt: het businesspark wordt een mix van karakteristieke, grondig gerenoveerde jaren zestig-gebouwen en eigentijdse architectuur. Er komt op het FizzionParc een restaurant, vergaderfaciliteiten en ondersteunende services als secretaressediensten, schoonmaak en beveiliging. Ook kan er gebruik worden gemaakt van aanvullende dienstverlening als een carwash en stomerij.

Volgens Van Holten loont de gekozen aanpak: ‘Afbreken is het nieuwe bouwen. In de afgelopen maand hebben we al twintig nieuwe huurders mogen verwelkomen. Samen ontwikkelen we het terrein verder en realiseren we kantoren op maat. Het gaat om ZZP’ers en kleine bedrijven die graag flexibiliteit willen, maar ook grotere ondernemingen die, al dan niet tijdelijk, willen huren: er is alle ruimte voor nieuwe ideeën.’  

Reageer op dit artikel