nieuws

Meldpunt moet misstanden antikraak tegengaan

Geen categorie

Antikraakbewoners in Amsterdam die misstanden zoals intimidatie willen doorgeven, kunnen vanaf 1 mei terecht bij een speciaal meldpunt. Met het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag wil wethouder Freek Ossel (wonen) een beter beeld krijgen van mogelijke wantoestanden. Dat maakte de gemeente vrijdag bekend.

Zo klagen bewoners over huiseigenaren die onaangekondigde bezoeken afleggen. Ook moeten sommigen binnen een week hun spullen pakken.‘ We krijgen signalen van misstanden, maar op welke schaal deze voorkomen, willen we met het klachtenmeldpunt duidelijk krijgen’, zo vertelde Ossel. Als het nodig is zal de gemeente volgens hem ingrijpen.

De gemeenteraad kwam al in 2011 met eisen voor antikraakwoningen, zoals een opzegtermijn van minimaal vier weken. Omdat veel van deze woningen in de vrije sector worden verhuurd, heeft de gemeente hierop volgens een woordvoerder geen zicht.

Reageer op dit artikel