nieuws

Masterclass over Duurzaamheid in jaarverslag

Geen categorie

‘Leg in uw jaarverslag, naast de financiële verantwoording, een sterke focus op lange termijn, kwaliteit en welzijn.’ Dat is een van de adviezen van de Masterclass Duurzaamheid en het Jaarverslag dat op 13 juni 2013 plaatsvindt in De Nonnerie in Maarssen. De masterclass is een initiatief van Vastgoedmarkt en het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid.

Masterclass over Duurzaamheid in jaarverslag

In een goed geïntegreerd jaarverslag worden naast de financiële resultaten, visie, kernwaarden en kwaliteitstandaarden ook de prestaties in duurzaamheid van een onderneming weergegeven. Vele grote bedrijven waaronder DSM, PwC, Corio en KPMG hebben Integrated Reporting al als standaard aangenomen.

De EU past de richtlijn aan voor het jaarverslag, de GRI standaard gaat naar versie 4 en het IIRC komt met een raamwerk voor het geïntegreerde jaarverslag. De masterclass geeft aan hoe het jaarverslag moet worden afgestemd op genoemde ontwikkelingen en hoe de bedrijfsorganisatie daarop moet worden aangepast.

Lara Muller, hoofd van CSR bij Corio, spreekt tijdens de masterclass over de stand van zaken in Nederland en Europa, de nieuwe GRI 4 standaard voor verslaggeving, de ontwikkeling naar Integrated Reporting. Nick de Ruiter en Justus Koek, partners Sustainalize, gaan in op het opstellen van de materialiteitsmatrix, het houden van een stakeholderdialoog, het meetbaar maken van duurzaamheid, het kiezen van een extern verificatie en intern validatie model.

Deelname kan voor 325 euro, maar abonnees van Vastgoedmarkt betalen 295 euro, exclusief BTW. Aanmelden kan hier.

Reageer op dit artikel