nieuws

Masterclass Duurzaamheid en het Jaarverslag

Geen categorie

‘Leg in uw jaarverslag, naast de financiële verantwoording, een sterke focus op lange termijn, kwaliteit en welzijn.’ Dat is een advies dat wordt gegeven tijdens de Masterclass Duurzaamheid en het Jaarverslag die 13 juni 2013 plaatsvindt in De Nonnerie in Maarssen. Het is een initiatief van Vastgoedmarkt en het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid.

In een goed geïntegreerd jaarverslag worden naast de financiële resultaten, visie, kernwaarden en kwaliteitstandaarden ook de prestaties in duurzaamheid van een onderneming weergegeven. Vele grote bedrijven waaronder  DSM, PwC, Corio en KPMG hebben Integrated Reporting al als standaard aangenomen.

De EU past de richtlijn voor het jaarverslag aan, de GRI standaard gaat naar versie 4 en het IIRC komt met een raamwerk voor het geïntegreerde jaarverslag. Deze masterclass geeft u als beslisser de noodzakelijke kennis om uw jaarverslag af te stemmen op genoemde ontwikkelingen en leert u deze te vertalen naar concrete acties voor uw eigen organisatie.

Sprekers zijn: Lara Muller, head of CSR bij Corio, over de stand van zaken in Nederland en Europa, de nieuwe GRI 4 standaard voor verslaggeving en de ontwikkeling naar Integrated Reporting. Verder Nick de Ruiter en Justus Koek, partners bij Sustainalize, over het opstellen van de materialiteitsmatrix, het houden van een stakeholderdialoog, het meetbaar maken van duurzaamheid, het kiezen van een extern verificatie en het intern validatiemodel.

Deze Masterclass is bij uitstek geschikt voor professionals in het vastgoed die zich bezighouden met MVO / duurzaamheid en jaarverslaggeving, zoals directieleden, management en beleidsmedewerkers. Deelname: 325 euro, exclusief BTW. Abonnees van Vastgoedmarkt betalen 295 euro, exclusief BTW. Aanmelden kan hier.

Reageer op dit artikel