nieuws

Markthof Hoofddorp volledig verhuurd

Geen categorie

Kroonenberg Groep en ProWinko hebben met See Tickets Nederland een huurovereenkomst gesloten voor de volledige kantoorruimte in kantoorgebouw Markthof Offices aan het Marktplein in Hoofddorp. See Tickets is de grootste ticketshop van Nederland voor de verkoop van kaarten voor evenementen en concerten.

Markthof Hoofddorp volledig verhuurd

Door deze verhuurtransactie zijn alle functies van de Markthof ingevuld. Na sloop van de oude Markthof, startten Kroonenberg Groep en ProWinko in 2009 met de bouw van de nieuwe Markthof: een modern winkel-, woon-, werk- en parkeercomplex met hoogwaardige kantoorruimte. De nieuwbouw was onderdeel van de vernieuwing en uitbreiding van het bestaande centrale winkelgebied van Hoofddorp. In totaal werden 13.500 m2 winkelruimte, 2.000 m2 kantoorruimte, 49 woningen en 250 parkeerplaatsen gerealiseerd.

In 2012 werd deze herontwikkeling ingediend voor de NRW Jaarprijs en tot winnaar verkozen. Volgens de jury is het gebouw hoogwaardig herontwikkeld en daarmee klaar voor een langjarige, duurzame toekomst. Het oude gebouw was naar binnen gekeerd in tegenstelling tot de nieuwe Markthof. Door de herontwikkeling heeft het gehele centrumgebied van Hoofddorp een enorme impuls gekregen waardoor het voor de consument veel aantrekkelijker is geworden, aldus de jury vorig jaar.

De winkelruimten zijn verhuurd aan onder meer Primark, Hennes & Mauritz, The Sting, Nelson Schoenen, Zeeman, Scapino en Febo. De 49 woningen werden in 2011 verkocht aan Syntrus Achmea. In de transactie met See Tickets Nederland  werden Kroonenberg Groep en ProWinko geadviseerd door Jones Lang LaSalle, die collegiaal met Cushman & Wakefield de verhuuropdracht had. De huurder werd geadviseerd door DRS Makelaars.

Reageer op dit artikel