nieuws

Marks & Spencer opent warenhuizen in Amsterdam en Den Haag

Geen categorie

Marks & Spencer en Emmes Group hebben een huurovereenkomst gesloten voor een te ontwikkelen flagshipstore van ruim 6.000 m2 op het Rokin in Amsterdam. Dit heeft Marc Bolland, CEO van de Engelse warenhuisketen, dinsdagavond op een persconferentie bekendgemaakt.

Marks & Spencer opent warenhuizen in Amsterdam en Den Haag

Naast de winkel op het Rokin heeft M&S gisteren ook een Food Winkel geopend in de Kalverstraat. Ook gaat M&S een groot warenhuis in Den Haag openen. Het is een publiek geheim dat dit warenhuis in een nieuw pand aan de Grote Marktstraat komt.

Marks & Spencer keert daarmee terug naar de twee steden in Nederland waar het voor zijn vertrek wegens tegenvallende resultaten uit continentaal Europa in 2001 ook vestigingen had. Emmes laat weten dat Marks & Spencer in 2016 zijn deuren zal openen op de plek waar momenteel het pand Rokin 55 staat. Dit bankgebouw is voorheen gebruikt als hoofdkantoor van MeesPierson (onderdeel van ABN-AMRO). Na de sloop van dit pand door ABN-Amro zal Emmes Group op deze plek een Landmark Building ontwikkelen van ruim 6.000 m2.

Naast de nieuwe Marks & Spencer vestiging komt een tweede nieuw te ontwikkelen warenhuis van zo’n 6.000 m2. Ook dit pand wil Emmes verhuren aan één huurder. De vastgoedonderneming is daarvoor in gesprek met ‘verschillende geïnteresseerde partijen’. De nieuwe flagshipstore van Marks & Spencer is onderdeel van de herontwikkeling van de vier panden die voorheen het hoofdkantoor vormden van MeesPierson. Emmes Group heeft deze panden daartoe recent aangekocht. In de komende jaren zal Emmes de in totaal 25.000 m2 oppervlakte gaan herontwikkelen tot een mix van woningen, horeca en voornamelijk winkels.

Emmes Group is in de huurtransactie op het Rokin begeleid door Boekel de Nerée en Houthoff Buruma. Greenberg Traurig en het Makelaarskantoor The McDevitt Company hebben Marks & Spencer geadviseerd.

Reageer op dit artikel