nieuws

Lorenzo Dorigo in management IPD Benelux

Geen categorie

Lorenzo Dorigo is per 1 april benoemd in het managementteam van IPD Benelux, onderdeel van MSCI. Dorigo werkte de afgelopen drie jaar als zelfstandig gevestigd consultant. Daarvoor was hij onder meer werkzaam voor ING REIM als director & head of Transactions en bij AZL Vastgoed als CEO.

Dorigo wordt bij IPD verantwoordelijk voor het team van relatiemanagers dat zich specifiek richt op de in Nederland gevestigde vastgoedinvesteerders met een op Nederland gerichte beleggingsscope. Daarnaast breidt hij in nauwe samenwerking met managing director IPD Benelux Arnoud Vlak de relaties uit met in Nederland gevestigde vastgoedinvesteerders met een internationale beleggingsscope, multi-assetmanagers, beursgenoteerde vastgoedfondsen en eindbeleggers.

Arnoud Vlak: ‘Met benoeming van Doringo kan IPD zijn dienstverlening aan investeerders in vastgoed en hun stakeholders uitbreiden met zijn uitzonderlijke kennis, netwerken en analytische competenties. Zijn vaardigheden en netwerk, gecombineerd met de kracht van ons Benelux-team, stellen ons in staat de betekenis van de door ons beheerde informatie nog beter voor het voetlicht te brengen.’

Lorenzo Dorigo: ‘Het is een uitgelezen kans om op het moment waarop de Europese vastgoedcyclus zich nu bevindt, bij IPD in dienst te treden. De vastgoed investeringswereld herstructureert zichzelf, niet alleen door herschikking van de portefeuilles onder management, maar ook in de wijze waarop zijn relaties met eindbeleggers worden vormgegeven. De informatie die IPD beheert en ontsluit is cruciaal voor vastgoed investeringsmanagers en de eindbeleggers die zij bedienen. Om vastgoed te blijven positioneren als volwaardige asset class wordt onze dienstverlening voor de beide zijden van het vastgoedinvesteringsproces steeds belangrijker.’

IPD levert vastgoedindexen en analyseert vastgoedportefeuilles voor klanten in dertig landen.

Reageer op dit artikel