nieuws

Logistieke ruimte nog steeds in trek in Brabant

Geen categorie

De huurprijzen van logistiek vastgoed in Noord-Brabant zijn in het afgelopen jaar flink gestegen en de yields verbeterd. De toenemende vraag naar logistieke ruimte door e-commercebedrijven en de aanwezigheid van gekwalificeerd personeel in deze regio spelen daarbij een belangrijke rol.

Logistieke ruimte nog steeds in trek in Brabant

De verwachting voor de komende twaalf maanden is dat logistiek vastgoed in Brabant het goed zal blijven doen. Dit blijkt uit de Benelux Rents Map die Colliers International voor de tweede keer uitbrengt. De kaart geeft een overzicht van huurprijzen, yields en de vooruitzichten voor de logistieke markt.

Waar in Noord-Brabant de huurprijzen stegen en de yields verbeterden, gebeurde in Venlo het omgekeerde. Venlo lijkt terrein te verliezen aan Eindhoven en Tilburg, die beter inspelen op de groeiende vraag naar logistieke ruimte. De gemiddelde huurprijs in Rotterdam daalde door toename van het aanbod. Schiphol liet ondanks een toename van het aanbod juist licht hogere huurprijzen zien. De meeste deelmarkten in België noteerden lichte huurprijsstijgingen, terwijl de yields stabiel bleven. De beperkte bewegingen in de Belgische markt zijn toe te schrijven aan een passieve houding van zowel gebruikers als beleggers/ontwikkelaars.

Een trend is dat verladers vaker zelf ruimte in gebruik nemen ten behoeve van hun distributie. Voorheen werd dit deel van het logistieke proces uitbesteed. Wel worden inpandige activiteiten dikwijls uitbesteed aan logistieke dienstverleners.

Reageer op dit artikel