nieuws

Live webinar over verbinding tussen pensioen en wonen

Geen categorie

De laatste tijd beginnen pensioenfondsen steeds vaker te kijken naar beleggingen in de Nederlandse woningmarkt (huur en hypotheek). Dat is voor het VastgoedLab van TiasNimbas Business School (Tilburg University) aanleiding op donderdag 11 april een live webinar te houden met als thema ‘het verbinden van pensioen en wonen’.

Dit keer zijn Lans Bovenberg (hoogleraar Pensioeneconomie) en Jimmy Kools (Fakton) te gast. Onder leiding van professor Dirk Brounen gaan de deelnemers op zoek naar duiding en kansen voor de vastgoedmarkt.

Volgens Brounen werd de eigen woning lange tijd als oudedagsvoorziening gezien. Een eigen woning kopen betekende sparen voor de oude dag. Dat is allemaal veranderd. Woningprijzen dalen al drie jaren op rij en de pensioenen lijken minder zeker dan ooit. Hardop wordt er nu nagedacht over hoe pensioengelden kunnen worden ingezet binnen de hypotheekmarkt, en steeds vaker kijken pensioenbeleggers naar de huurcontracten van corporaties. Zo raken pensioen- en woningmarktdiscussies verder verweven, en ontstaan er vragen zoals: hoe kunnen onze pensioen- en woningmarkt elkaar versterken? Moeten wij straks wonen in ons pensioen? Welke slimme verbindingen tussen beide markten zijn nu echt wenselijk Vragen die tijdens het webinar moeten worden beantwoord.

Het livestream webinar begint donderdag 11 april om 13.00 uur en biedt deelnemers gedurende 30 minuten de kans om vragen te stellen en actief deel te nemen vanachter de eigen PC. Deelname is gratis en kan door in te loggen via www.vastgoedlab.nlof door een e-mail te sturen naarvastgoedlab@tiasnimbas.edu. Vijftien minuten voor aanvang ontvangt u de weblink. Het webinar is ook achteraf te volgen, viawww.vastgoedlab.nl.

Reageer op dit artikel