nieuws

Kijkshop opent nieuwe cross-channel winkel

Geen categorie

Kijkshop opent vandaag een nieuwe winkel in het voormalige Expo-pand aan de Heuvelstraat in Tilburg. Het gaat om een nieuw winkelconcept waarin on- en offline winkelen zijn geïntegreerd.

Kijkshop opent nieuwe cross-channel winkel
Kijkshop

Kijkshop is bekend om vitrineconcept waarbij de klant bij de balie een koopbon invult en zo het product koopt en direct meeneemt. In deze nieuwe winkel, gevestigd op een A-locatie in het centrum, hebben de vitrines deels plaatsgemaakt voor grote touchscreens. Deze touchscreens bieden toegang tot een breed assortiment uit de vier belevingswerelden van Kijkshop; Media & Bellen, Mooi & Verzorgd, Koken & Wonen en Vrij & Actief.

Omdat gemak centraal staat in dit nieuwe winkelconcept, is de koopbon vervangen door een koopkaart die de klant bij elk touchscreen kan scannen om een artikel toe te voegen. De kaart kan vervolgens bij de kassa worden uitgelezen om het artikel af te rekenen. Een deel van het assortiment is direct mee te nemen, de rest kan gratis worden thuisbezorgd of een dag later worden afgehaald. Met dit eigentijdse winkelconcept combineert Kijkshop de kracht van de vitrineformule met de voordelen van online shoppen.

Frank Pruijn, COO: ‘Kijkshop is met dit concept de eerste retailer die on- en offline op deze wijze integreert. Wij spelen hiermee in op het veranderende consumentengedrag. Met dit nieuwe winkelconcept zijn we in staat een oneindig assortiment aan te bieden op minder dan 100 m2. Het geeft ons de mogelijkheid met onze formule op A-locaties aanwezig te zijn. Wij willen dit concept, na een succesvolle pilot-periode, verder uitrollen.’

Van Gorkom & Partners vastgoedadviseurs in Haarlem trad bij de transactie op namens de eigenaar van de aan Kijkshop verhuurde winkelruimte. De nieuwe winkel in Tilburg zal de bestaande winkel niet vervangen. De twee concepten zullen naast elkaar bestaan.

Reageer op dit artikel