nieuws

In maart 1.000 nieuwbouwwoningen verkocht

Geen categorie

In de maand maart zijn 1.001 nieuwe woningen verkocht, vergelijkbaar met het aantal in februari. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse vereniging van bouwondernemers en ontwikkelaars (NVB).

In maart 1.000 nieuwbouwwoningen verkocht

Omdat hier nog het eindejaarseffect in zit, is dit aantal nog aan de positieve kant, vreest de NVB. ‘In april zal dit eindejaarseffect langzaam gaan afnemen en in mei vrezen we dan voor verkoopaantallen van rond de 700 per maand’, zegt een woordvoerder. In 2012 werden nog geen 14.400 nieuwe woningen verkocht. Als de voorspelling van de NVB uitkomt, komt dat aantal dit jaar niet of nauwelijks boven de 10.000 woningen uit. ‘Onze hoop is erop gevestigd dat het kabinet inziet dat het zo niet langer kan en dat ook de nieuwbouw gesteund zal moeten worden. De ontwikkelingen op hypotheekgebied (Commissie Van Dijkhuizen en een gunstige hypotheek van de Triodosbank voor energiezuinige huizen) helpen in ieder geval al iets om de betaalbaarheid van koophuizen te verbeteren.’

Reageer op dit artikel