nieuws

‘Geen heffing voor corporatie die investeert’

Geen categorie

Corporaties die investeren in groot onderhoud, renovatie, energiebesparing en nieuwbouw, moeten vrijgesteld worden van de verhuurderheffing die het kabinet hen wil opleggen. De Nederlandse economie krijgt door de extra investeringen een miljardenimpuls, duizenden bouwvakkers houden hun baan en bouwbedrijven worden gered van het faillissement. Ook de schatkist profiteert, doordat de belastinginkomsten zullen stijgen.

‘Geen heffing voor corporatie die investeert’

Dat stellen SP, FNV, CNV, organisaties uit de bouw en de Woonbond in een open brief aan Stef Blok, minister van Wonen. De brief stond maandag op de website van de Volkskrant. De Tweede Kamer stemt vandaag over de verhuurderheffing. Die moet het Rijk op termijn 1,7 miljard euro opleveren. Volgens de briefschrijvers vormt de heffing een rem op nieuwbouw en renovatie.

Reageer op dit artikel