nieuws

Experts: woningmarkt verder hervormen

Geen categorie

Het kabinet zou de woningmarkt veel verder moeten hervormen. De huidige plannen leiden niet tot een stabiele koop- en huurmarkt, stellen achttien vooraanstaande economen en vier organisaties in de woningsector donderdag (25 april) in Het Financieele Dagblad.

Experts: woningmarkt verder hervormen

Volgens een van hen, econoom Bas Jacobs, heeft de regering de historische kans om de woningmarkt te verbeteren maar voor een deel benut. ‘De budgettaire opbrengst lijkt steeds voorop te staan en niet de economisch best denkbare hervorming van de woningmarkt’, aldus Jacobs.

Zijn collega’s Lans Bovenberg en Dirk Schoenmaker wijzen erop dat de starters op de woningmarkt ‘nog steeds onevenredig worden getroffen, terwijl die groep juist zo belangrijk is om de woningmarkt weer op gang te krijgen’.

De meeste ondervraagde economen pleiten ervoor de hypotheekrenteaftrek voor nieuwe en bestaande gevallen af te bouwen tot 30 procent. Makelaars, woningcorporaties, woningbezitters en huurders vinden dat de hypotheekrenteaftrek helemaal moet worden afgeschaft.

> Nieuwsstelling

Reageer op dit artikel