nieuws

DTZ Zadelhoff krimpt in in Groningen

Geen categorie

DTZ Zadelhoff heeft zijn vestiging in Noord-Nederland gesaneerd. Van de veertien medewerkers hebben er vijf het veld moeten ruimen.

DTZ Zadelhoff krimpt in in Groningen

Ook verkoopt DTZ zijn monumentale pand aan de Ubbo Emmiussingel 2 in Groningen. Dat heeft Vastgoedmarkt uit de markt vernomen.

Cuno van Steenhoven, bestuursvoorzitter van DTZ Zadelhoff, bevestigt het bericht. ‘We hebben de omvang van ons kantoor in Groningen in overeenstemming moeten brengen met de omvang van de commerciële vastgoedmarkt. Het gaat om drie fte’s; drie secretaresses waarvan we afscheid moesten nemen, vormden samen één fte. De markt in Groningen, Friesland en Drenthe is hard geslonken. De arbeidsmobiliteit is hier zeer laag. Buiten de grote steden gebeurt er helemaal niets meer.’

DTZ stoot het villapand af omdat het kantoor alle activiteiten op één verdieping wil concentreren. ‘We hebben daarvoor verschillende panden op het oog’, aldus Van Steenhoven. Hij benadrukt dat DTZ de grootste speler in Noord-Nederland blijft. ‘Met zeven makelaars en twee secretaresses blijven we hier zeer actief.’

Een eventuele landelijke sanering is ‘totaal niet aan de orde’, aldus de DTZ-voorzitter. ‘Noord-Nederland liep achter. De afgelopen jaren hebben we de ondersteunende functies landelijk al teruggebracht, zonder gedwongen ontslagen. Wij zitten daar waar de markt het actiefst is. Dus Zeeland en Zuid-Limburg bedienen we respectievelijk vanuit Breda en Eindhoven. Landelijk is ons marktaandeel alleen maar gegroeid, omdat de concurrentie kleiner is geworden.’

Reageer op dit artikel