nieuws

Dag van de Projectontwikkeling

Geen categorie

De Neprom organiseert voor de tweede keer de Dag van de Projectontwikkeling. Deze dag vindt plaats op 23 mei in het Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch.

Dag van de Projectontwikkeling

Thema van de dag is het samen vernieuwen en transformeren van de stad, van locaties en gebouwen, maar ook van processen, business cases en business principles en de betrokken organisaties zelf. De bijeenkomst is bedoeld voor vastgoedprofessionals bij gemeenten, provincies, het Rijk, beleggers, corporaties, architecten, adviseurs en projectontwikkelaars.

De dag wordt georganiseerd met de G32 (organisatie van 32 gemeenten), De Vernieuwde Stad, IVBN, BNA, Platform 31, Dutch Green Building Council en het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB). De gebruiker van vastgoed en van de gebouwde omgeving, aan wie alle partners in het ontwikkelings- en bouwproces meerwaarde leveren, staat centraal. Hiermee willen Neprom en partners de meerwaarde van projectontwikkeling tonen. Er zijn sprekers van binnen en buiten de vastgoedsector en verschillende presentaties, workshops, masterclasses, rondetafelgesprekken en debatten.

Aan het eind van de dag wordt de winnaar bekendgemaakt van de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling 2013. Hiervoor zijn projecten ingediend met een uitstekende samenwerking tussen overheden en marktpartijen. Het project Newport-Nesselande, een samenwerking van AM Zuidwest, Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers en de gemeente Rotterdam, won de prijs in 2011. De prijsvraag wordt tweejaarlijks uitgeschreven. Dit jaar is een nieuw element aan de prijs toegevoegd: transformatie of herontwikkeling. Partijen konden tot 15 februari 2013 hun project indienen.

Deelname kost 395 euro. Leden van IVBN, BNA, G32, De Vernieuwde Stad en overheden betalen 245 euro. Studenten mogen de dag bijwonen voor 95 euro. Alle bedragen zijn exclusief btw. Aanmelden kan via www.neprom.nl.

Reageer op dit artikel