nieuws

Coen van Oostrom: één vastgoedcoryfee naar Den Haag

Geen categorie

De markt moet een allesomvattende vastgoedvisie formuleren voor 2020. Een vastgoedcoryfee moet dit plan verkopen in Den Haag, zodat de politiek zich eraan committeert. Alleen zo raakt de motor van de economie weer aan de praat.

Coen van Oostrom: één vastgoedcoryfee naar Den Haag

Dat zegt OVG-topman Coen van Oostrom in een interview met Vastgoedmarkt van maart 2013, die vandaag verschijnt. Zelf ziet hij een oplossing voor de leegstand op de kantorenmarkt.

‘We hebben 5 tot 7 miljoen vierkante meter aan waardeloze kantoren, 10-14 procent van de markt. Als we die voor 200 euro per meter onttrekken aan de voorraad, is daar een bedrag voor nodig van 1 tot 1,5 miljard euro. Overheden hoeven daaraan niet bij te dragen. Laten we dat aan alle eigenaren van die 50 miljoen meter vragen. Dat kost 20 euro per meter. Voor onze ontwikkeling van 40.000 m2 op de Zuidas betaalt OVG dan zo’n 1 miljoen euro. Dat bedrag verdienen beleggers terug, omdat de bestaande voorraad meer waard wordt.’  Zelf ambieert Van Oostrom geen politieke functie.

Reageer op dit artikel