nieuws

CFV neemt afscheid van directeur

Geen categorie

Per 1 maart 2013 stopt Jan van der Moolen als directeur van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV). Van der Moolen is vanaf juni 1997 directeur geweest van deze organisatie. Zijn taken worden met ingang van 1 maart 2013 door adjunct-directeur Daphne Braal-Verhoog overgenomen.

Het CFV staat aan de vooravond van een ombouw tot Financiële Autoriteit Woningcorporaties. Er komt een herziening van de Woningwet en in het verlengde daarvan een nieuwe organisatie. Het CFV werkt in aanloop daar naartoe al in 2013 aan verscherping van het financieel toezicht op corporaties. In de discussies over de ombouw van het CFV en de uitwerking van de Herzieningswet is van de zijde van het ministerie van BZK aangegeven dat de nieuwe Autoriteit een nieuw bestuurlijk gezicht nodig heeft. Het vertrek van Van der Moolen past hierin en maakt het mogelijk om op korte termijn ingrijpende wijzigingen in de organisatie en bestuurlijke structuur te realiseren.

Daphne Braal-Verhoog is sinds februari 2011 werkzaam bij het CFV als hoofd Monitoring en Ontwikkeling en op 1 juli 2012 aangesteld als adjunct-directeur. Braal-Verhoog neemt de taken van Van der Moolen in ieder geval over totdat de omvorming van het CFV tot Financiële Autoriteit Woningcorporaties plaatsvindt en duidelijk is hoe de bestuursstructuur van de nieuwe Autoriteit eruit komt te zien.

Reageer op dit artikel