nieuws

Breeam-certificaat voor Stadshart Amstelveen

Geen categorie

Stadshart Amstelveen behaalde het internationale Breeam-duurzaamheidscertificaat voor het winkelvastgoed en voor het beheer daarvan. Daarmee laat het Stadshart Amstelveen zien dat het winkelcentrum op duurzame wijze wordt gebruikt en onderhouden, aldus eigenaar Unibail-Rodamco.

Het Breeam-certificaat is op 19 april overhandigd door wethouder Jan-Willem Groot van de gemeente Amstelveen aan Carlo Verlaan, technisch manager van het winkelcentrum.

Als grootste eigenaar van het winkelvastgoed in Stadshart Amstelveen heeft Unibail-Rodamco voor Stadshart Amstelveen gevraagd om toetsing op de onderdelen ‘gebouw’ en ‘beheer van het gebouw’. Voor beide onderdelen behaalde Stadshart Amstelveen de Breeam-score Excellent, wat volgens Unibail uniek is voor een dergelijk winkelcentrum dat is gebouwd in de jaren zestig.

Van alle Breeam-certificeringen die wereldwijd worden uitgegeven, scoort maar 1 procent excellent op ‘gebouw’ en 8 procent excellent op ‘beheer van gebouw’. Binnen ‘beheer van het gebouw’ werden de hoogste scores toegekend op de deelgebieden energieverbruik en management. Er werd een 100-procent score behaald voor de afvalverwijdering op het onderdeel ‘gebouw’. Daarnaast werden hoge scores behaald op de deelgebieden transport en materiaal.

Reageer op dit artikel